Poesiåret

Vår årliga kritiska kalender

I Poesiåret kan du läsa

Trettio essälånga recensioner av de förra årets viktigaste poesiböcker. Dessutom en kritisk genomgång som tar upp alla de hundratals böcker från året som vi inte haft möjlighet att recensera enskilt. Vidare en gestessä samt, inte minst viktigt, titel- och personregister.

Örnen och Kråkans sajt adresserar samtiden, kalender adresserar framtiden. Här kan alla kritiker, forskare, studenter och nyfikna läsa hur samtiden tog emot, förstod och värderade då nyutigen poesi på svenska. Prenumerera på Poesiåret och få den så fort den kommer ut direkt i din brevlåda genom att fylla i formuläret HÄR

Bokomslag Poesiåret 2022

Arkiven

Recensionsarkivet

Här samlar vi alla våra recensioner för 2023 som vi släpper löpande i vårt nyhetsbrev samt direkt här på sajten.

I slutet på året plockas inläggen ner för att istället tryckas i bokform, kallat Poesiåret.

Poddarkivet

Med över 100 avsnitt har Poesipodden nu samlat poeter, kritiker och andra i ca 60 minuter för att samtala om aktuell poesi.

Köp Poesiåret

Köpa Poesiåret direkt från Örnen och Kråkan för 279 kr + frakt (porto inom Sverige: 62 kr).

Sänd din beställning till
redaktionen@ornenochkrakan.se

Ange vilka årsböcker du vill köpa (2017 är slut), antal böcker du vill ha samt ditt namn, telefonnummer och fakturerings- eller postadress.

Det är även möjligt att köpa poesiåret i bokhandeln. Mindre pengar kommer då Örnen och Kråkans verksamhet till del. Köp från Adlibris eller från Bokus.

Kontakta oss för samarbete

Vill du veta mer eller diskutera ett potentiellt uppdrag? Tveka inte att höra av dig till oss på redaktionen.

3 + 14 =

Vi använder cookies for att säkerställa att vi kan ge dig den bästa upplevelsen på vår hemsida. Om du fortsätter att använda denna hemsida, utgår vi ifrån att du inte motsätter dig detta.  Läs mer