UPPLAGA 1:A MARS

I veckan upplaga behandlas två romaner som pekar på att autofiktionen allt mer börjat lämna upptagenheten av jaget för att istället rikta intresset mot samhället. Bertil Bertilsson från Region Jönköping skriver om Sydafrikanen Damon Galguts omtalade roman I ett främmande rum och Eva Eskilsson från Region Norrbotten skriver om Agri Ismaïls Hyper.

Anders Fagerlunds novellsamling Myren är, skriver recensenten Lisa Westerberg från Västra Götaland, ”spretig och ojämn, men stundom underhållande”. Om Pauline Olsson Ghoreishi debut Alejandro skriver Sandra Karalic från Region Halland att ”spänningen i denna debutroman uppstår snarare inför syntaxens oförutsägbarhet än genom berättelsens dramaturgi.” Daniel Saleh från Region Gotland har läst den västmanländska psykiatrisjuksköterskan Eva Gesters fackbok, Hur kunde jag inte veta, om hur samtalsterapi och hypnos i samverkan kan hjälpa patienter som förlorat allt hopp om hjälp. Boken, skriver Saleh, knyter an till den aktuella debatten som psykoanalys och terapi som aktualiserats av sociologien Roland Paulsen och dess styrka ligger i de noggranna fallbeskrivningarna.

God läsning!

I ett främmande rum

Författare: Damon Galgut

Recensent: Bertill Bertilsson

Roman, Albert Bonniers

Alejandro

Författare: Pauline Olsson Ghoreishi

Rescensent: Sandra Karalic

Roman, Albert Bonniers

Hur kunde jag inte veta

Författare: Eva Gester

Recensent: Daniel Saleh

Fackbok, Ekström & Garay

Myren

Författare: Anders Fagerlund

Resencent: Lisa Wästberg

Noveller, Instan Book

Tulpaner

Författare: Agnes Gerner

Rescensent:

Lyrik

Skapelser

Författare: Malte Persson

Rescensent:

Lyrik

Treblinka Comedy club

Författare: Åke Edwardson

Rescensent:

Roman

Hyper

Författare: Agri Ismaïl

Rescensent:

Roman

Vi använder cookies for att säkerställa att vi kan ge dig den bästa upplevelsen på vår hemsida. Om du fortsätter att använda denna hemsida, utgår vi ifrån att du inte motsätter dig detta.  Läs mer